Tapkoppen en Snelwisselinzetstukken


frontpage_slide_06Tapmatic Tapkoppen en Snelwisselinzetstukken.

Tapmatic, is wereldleider in het ontwerpen en ontwikkelen van accesoires voor het Tappen en Taphouders.


40949115-23Tapmatic heeft onze klanten al jarenlang geholpen om de productie te verhogen, verbetering van de draadkwaliteit en het bereiken van de langst mogelijke tap sinds 1952. Tapkoppen zowel conventioneel als voor CNC toepassingen. Tapmatic is de draadsnijspecialist en produceerd al meer dan 40 jaar tapkoppen en tapkoppen met geïntegreerde terugloop. Tapmatic Tapkoppen kunnen op alle gereedschapmachines ingezet worden. Van de eenvoudigste kolomboormachine tot het meest geavanceerde bewerkingscentrum. Daarnaast heeft Tapmatic ook alle snelwisselinzetstukken met of zonder slipkoppeling. 


frontpage_slide_07_2Tapmatic markeringsgereedschappen voor het graveren van machines.

Tapmatic TapWriter geeft u de mogelijkheid tot het graveren van teksten, logo's, onderdeelnummers of codes, terwijl het deel nog steeds aanwezig is op de CNC machine, en de ScribeWriter is er voor het markeren van uw werkstukken.  

frontpage_slide_04 Tapmatic Synchroflex@ Tap houders markeringskop is een stempel hulpmiddel voor het stempelen en merken van uw werkstukken met standaardzones van het type of met gepersonaliseerde stempel. 

 


62346Tapmatic assortiment. 

Self-reversing CNC tapping attachments, Synchronized Tapping, Tension compression tap chucks, Self-reversing manual tapping attachments, Marking tools for in machine marking.

 


0949115-23Wat is een Tapmatic Tapkop.

Een tapkop is een apparaat dat op alle automatische machines wordt toegepast zoals in een boor of freesmachine, gebruikt om draad te snijden. Tapmatic tapkoppen kunnen op alle machines ingezet worden, van de eenvoudigste tafelboormachine tot het meest geavanceerde bewerkingscentrum.

Tapkoppen met terugloop voor conventionele machines met handvoeding, alsmede voor machines zonder omkeerbeweging. Tapkoppen met automatische terugloop voor CNC bewerkingscentra met en zonder inwendige koeling. Ook voor VDI-opname. Korte tapkoppen zonder terugloop voor bewerkingscentra, draaimachines en conventionele machines met omkeerbeweging.

Draadsnijden is de enige verspanende bewerking waarbij voor de terugloop van het werkstuk een verandering van draairichting nodig is. Dit kan perfect met een Tapmatic tapkop. Een blind gat is een gat wat is geboord tot een bepaalde diepte, maar niet helemaal door het materiaal.  Een doorlopend gat zegt het al deze gaat door de dikte van het materiaal. Dit vereist dus speciale tappen maar ook de instelling van de tapkop. Tapkopen met lengtecompensatie, met veiligheidsslipkoppeling, nauwkeurige draaddiepte, hoge rondloopnauwkeurigheid, uitwisselbare opname conussen.

Dit alles 5er_nutsis te bereiken met het zeer uitgebreide programma van Tapmatic Tapkoppen.

Als servicegerichte specialist voorzien wij u graag van het beste advies op maat bij de juiste keuze van uw product. Stuur ons uw e-mail of neem telefonisch contact met ons op.


catalog_cover_2016_08_31_englishTapmatic Tapkoppen en Snelwisselinzetstukken.

Tapmatic Markeringsgereedschappen voor het graveren van machines.

 

logo_tapmatic

Website Tapmatic 

Catalogus EN  Catalogus DE


heesen-ica-logo

 - Sinds 1992 is Heesen-ICA BV 's-Hertogenbosch onderdeel van de  DANLY groep -

• Met elkaar samenwerken is al meer dan 50 jaar het succes van Heesen-ICA BV 's-Hertogenbosch •